Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević je iz predmeta Finansijski menadžment uveo gostujuća predavanja uspješnih menadžera putem video linka. Ovakva predavanja koja nose naziv “Primjeri uspješnih“ će biti praksa i u budućnosti – nakon teorijskog dijela predavanja studenti će imati mogućnost da postavljaju pitanja i komuniciraju sa uspješnim menadžerima iz različitih država.

Prvo predavanje zakazano je za  subotu 10. novembra 2018. godine u 10:30h i naš gost će biti gospodin Krešimir Dvorski CEO kompanije Next Bike iz Zagreba. 

Kompanija Next Bike je najrasprostranjeniji sistem javnih bicikala u svijetu. Nextbike je u regionu prisutan u 17 gradova u Republici Hrvatskoj, 3 grada u Bosni i Hercegovini, 2 grada u Sloveniji i 150+ gradova u još 27 zemalja na 4 kontinenta, a u 2019. godini kreće implementacija prvog Nextbike sistema u Republici Srbiji.

Pozivaju se svi studenti da prisusutvuju predavanju. Studenti će imati priliku da  komuniciraju sa gospodinom Dvorskim koji će se obratiti  putem video veze iz Zagreba.