Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 352 stipendije studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, od čega:200 stipendija studentima koji produžavaju pravo na stipendiju,40 stipendija studentima prirodnih nauka, koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 stipendija studentima društvenih nauka, koji prvi put konkurišu za stipendiju, 20 stipendija licima s invaliditetom i 32 stipendija za deficitarna zanimanja.

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju najbolji studenti na drugoj i narednim godinama studija, koji su prvi put upisali semestar tekuće studijske godine, nijesu gubili ni jednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli indeks uspjeha najmanje 9,00.
Rok za podnošenje dokumenata je od 2. septembra do 18. oktobra 2019. godine.

Tekst konkursa za dodjelu stipendija studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija možete preuzeti OVDJE.

Prijavu za Konkurs za dodjelu stipendija studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija možete preuzeti OVDJE.