Studenti Fakulteta za menadžment – Univerziteta Metropolitan Beograd, pobjednici su petog marketing takmičenja Fakulteta za menadžment Herceg Novi (Marketing Challenge). Oni su predstavili marketing strategiju za Kanli Kulu i po mišljenju stručnog žirija, u kojem su bili predstavnici kulturnih institucija iz našeg grada, napravili najbolju prezentaciju na temu “Povratak umjetnosti i kulturi kroz marketing inovacije”. Lider tima je Ivan Nježić, mentor mr Milica Mladenović.

Samo malo slabiji od njih bili su studenti Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC, Beograd koji su predstavili marketing strategiju za Galeriju „Josip Bepo Benković“. Lider tima je Stajka Đenić, a mentor doc. dr Ana Kostić.

Treće mjesto zauzeli su studenti Fakulteta za menadžment Herceg Novi koji su predstavili marketing strategiju za Mjesnu muziku Đenović. Lider tima je Milica Matović, a mentor prof. dr Nikša Grgurević.

Pohvalu žirija za kreativnost i inovativnost dobio je tim Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Herceg Novog koji su razradili strategiju za Gradski muzej Mirko Komnenović. Tim tim lider je Anđela Spaić, a mentor prof Milena Ivanović.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je 12 ekipa, to jest ukupno 44 studenata i srednjoškolca iz Crne Gore i Srbije, a marketing strategije je na dan takmičenja predstavilo šest timova finalista.

Fakultet za menadžment je za najbolje timove obezbjedio nagrade – za prvo mjesto vaučer u iznosu od 300 eura za kupovinu IT opreme, za drugo mjesto 200 eura i za treće mjesto knjige.