Centar za strane jezike

U skladu sa interesovanjem studenata i građanstva, početkom 2018. godine pri Fakultetu za menadžment Herceg Novi, osnovani su Centar za strane jezike i Centar za informatiku. Djelatnost Centra za strane jezike sadrži obuku polaznika putem kurseva različitih nivoa obrazovanja zavisno od nivoa znanja polaznika. U ponudi su:

  • Engleski jezik
  • Italijanski jezik
  • Njemački jezik
  • Ruski jezik
  • Crnogorski – srpski, bosanski i hrvatski jezik za strance, kao i drugi jezici.

 

Centar za strane jezike Fakulteta za menadžment vam omogućava pohađanje grupnih i individualnih kurseva. U okviru Centra organizuju se i realizuju kursevi opšteg jezika, ali i raznovrsni kursevi jezika za posebne i akademske namjene. 

Kursevi su namjenjeni onima koji tek započinju usvajanje stranog jezika, ali i onima koji bi želeli svoja postojeća znanja da oplemene. Kroz kurseve svih nivoa i vrsta, vodiće vas nastavnici sa bogatim iskustvom i spremnošću da vam, u svakom trenutku, olakšaju i uljepšaju proces učenja. Za sve dodatne informacije i prijave za kurs kontaktirajte Studentsku službu putem telefona 031/332-900 ili putem e-maila fmhnstudentskasluzba@gmail.com

Informativni flajer možete pogledati ovdje.


 

KURS KINESKOG JEZIKA

Obavještavaju se studenti da će Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore organizovati od 25. septembra  2017. godine  besplatne kurseve kineskog jezika. Profesorica kineskog jezika će držati nastavu za srednjoškolce u Srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić“, a za studente i osoblje javne uprave, Opštine Herceg Novi, u prostorijama „Fakulteta za menadžment“ Herceg Novi.

Nakon tromjesečnog kursa u zimskom, kao i tromjesečnog kursa u ljetnjem semestru, polaznici će biti u prilici da polažu nacionalne standardizovane testove kineskog jezika-HSK, koji se ocjenjuju u Pekingu, odsjeku u Ministarstvu prosvjete – Hanban, pa su kao takvi priznati ne samo u Kini, nego širom svijeta.

Brojne su mogućnosti za usavršavanje:

  • Svakog ljeta Institut Konfucije šalje do 20 učenika starosne dobi od 15 do 30 godina na dvije nedelje u Kinu, kako bi u okviru Ljetnjeg kampa produbili svoja znanja o kineskom jeziku i kineskoj kulturi. Takođe se posjećuju gradovi Peking i Cangsa.
  • Institut Konfucije, koristeći maksimalno svoje prednosti, organizuje bogate i raznovrsne kulturno-obrazovne aktivnosti. Svake godine Institut je domaćin velikim kineskim umjetničkim trupama i do sada su koncerti održani u Crnogorskom Narodnom pozorištu, Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“, Gimnaziji „Slobodan Škerović“. Postoji mogućnost da i Herceg Novi bude domaćin jedne ovakve manifestacije.
  • Brojne su mogućnosti za usavršavanje crnogorskih građana u Kini, polugodišnje i godišnje stipendije za usavršavanje kineskog jezika, postdiplomske i doktorske stipendije itd.

Na vebsajtu Instituta Konfucije možete se upoznati sa njihovim bogatim i brojnim aktivnostima:

http://www.ucg.ac.me/rektorat/konfucije

Broj studenata koji može pohađati kurs kineskog jezika je ograničen. Termini održavanja nastave za polaznike HSK 1 nivoa su utorkom od 15.30h do 17h i četvrtkom od 17.30h do 19h, a za polaznike HSK 2 nivoa ponedeljkom i srijedom od 15.50h do 17.20h.

Copyright © Fakultet za menadžment Herceg Novi. All rights reserved.