Marketing Challenge 2019

Dana 08.06.2019. godine, na Fakultetu za menadžment održan je drugi “Marketing Challenge” – takmičenje za studente.

„Marketing Challenge“ nudi učesnicima jedinstveno iskustvo da kreiraju marketinšku kampanju za proizvod ili uslugu po sopstvenom izboru, to jest za brend koji je nov na crnogorskom tržištu.

O najboljima je odlučivala komisija u sastavu: dr Luka Uskoković – predsjednik, dekan fakulteta dr Irena Petrušić i mr Duško Milanović.

Prezentacije su bile kvalitetne, a mana je to što niste dotakli pravu suštinu marketinga, odnosno marketing mix, već ste imali opšti pristup. Nijanse su nešto što je odlučivalo između prvog i drugog mjesta, istakao je dr Uskoković.

Studenti druge godine Fakulteta za menadžment Ana Dajević, Nikola Sredanović i Srđan Škero i Ivana Mikić, student specijalističkih studija na ovom fakultetu, pobjednici su II Marketing challenge, oni su kao brend Herceg Novog predstavili Institut “Dr Simo Milošević”, a kao najbolji na takmičenju, osvojili su nagradu – 10% nižu školarinu.

Čestitamo svim učesnicima i želimo im puno uspjeha u daljem studiranju!


Prijave u toku za Marketing Challenge 2019

Počinje još jedan, tradicionalni marketing izazov 2019, Fakulteta za menadžment! Ove godine u fokusu nam je brendiranje destinacije, i to baš destinacije Herceg Novi.

Očekujemo da osmislite brend koncept, prezentaciju svih pozitivnih atributa brend destinacije Herceg Novi. Koje su to jedinstvene asocijativnosti i atraktivnosti, odnosno konkretne koristi koje turisti ostvare nakon boravka u Herceg Novom, a vežu ih upravo za ovaj brend?

Da li vam se dopada imidž brenda Herceg Novog, da li je dovoljno prepoznat i izgrađen? Koja bi trebala biti uloga lokalne turističke organizacije?

Izaberite temu sa aspekta nekog od vidova turizma. Kako razumijete brend Herceg Novi fokusirajući zdravstveni turizam (Institut Dr Simo Milošević), da li ga dodatno brendirati događajima (Praznik Mimoze), da li orijentacija treba da bude elitni, jahting turizam (Porto Novi, Kumbor), kulturno-istorijski turizam ili ste ipak bliži konceptu ruralnog-agro turizma.

Prijave timova su u toku, konkurs traje do 10. aprila 2019. godine.


Marketing Challenge 2018

Dana 24.05.2018. godine, na Fakultetu za menadžment održano je “Marketing Challenge” takmičenje za studente i srednjoškolce.

„Marketing Challenge“ nudi učesnicima jedinstveno iskustvo da kreiraju marketinšku kampanju za proizvod ili uslugu po sopstvenom izboru, to jest za brend koji je nov na crnogorskom tržištu.

Prezentacije učesnika ocijenjivala je stručna komisija u sastavu: predsjednik komisije prof. dr Dragan Klarić, nastavnik na predmetima „Marketing“ i „Organizacija preduzeća“; doc. dr Irena Bilafer, prodekan za nastavu; Suzana Memarović, Sekretar za turizam, privredu i ekonomsko preduzetništvo Opštine Herceg Novi; Tanja Perović, direktorica firme „Škrinjica“ iz Herceg Novog koja se bavi između ostalog consulting-om za hotelska domaćinstva i Aleksandra Simić, predstavnik studenata – student I godine osnovnih studija Fakulteta za menadžment.

Na takmičenju su pobijedile studentkinje II godine osnovnih studija Aleksandra Vučetić i Milica Jelisijević sa prezentacijom na temu “Mimosa in the air”, i stoga ostvarile priliku da posjete dvije renomirane firme u Crnoj Gori i pravo na 10% popusta na školarinu za narednu studijsku godinu.

Čestitamo svim učesnicima i želimo im puno uspjeha u daljem studiranju!