Doc. dr Luka Uskoković – “Digitalni marketing u NVO sektoru”


Andrijana Vešović – “Kreativni maraton”


Zorana Marković, Branka Mračević – “NVO sektor u Crnoj Gori – statistika i izazovi”


Dragan Klarić – “Promocija kulturnog nasleđa putem tradicionalnih medija”


Esma Otović – “Digitalne i tradicionalne marketing strategije u umjetnosti i kulturi”


Jelena Đurković – “Kreiranje digitalne marketing strategije u oblasti kulture”


Jovana Grubač – „Digitalna transformacija – kako mijenja nas i brendove“

Pripremno predavanje za učesnike Marketing Challenge takmičenja biće održano u ponedeljak 29. marta 2021. g. s početkom u 10:00h. Predavanje će održati Jovana Grubač, stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga, na temu „Digitalna transformacija – kako mijenja nas i brendove“.

Dejana Ponoš – „Upravljanje digitalnim i društvenim medijima“

Online pripremno predavanje za učesnike Marketing Challenge takmičenja biće održano u petak 05. marta 2021. g. s početkom u 13:00h. Predavanje će održati Dejana Ponoš, direktorka Arhimed agencije za digitalno arhiviranje medijskih objava i istraživanje tržišta, na temu „UPRAVLJANJE DIGITALNIM I DRUŠTVENIM MEDIJIMA“.

Gostujuće predavanje – Marko Gajović

U srijedu 23. decembra 2020. g. u 16h, u okviru online vježbi iz predmeta Finansijski menadžment, gostujuće predavanje će održati direktor Sektora za restrukturiranje u NLB Banci Marko Gajović.

Marko Gajović posjeduje oko 20 godina radnog iskustva u bankarskom sektoru, kao i u korporativnoj bankarskoj  prodaji. Pored navedenog, radio je na rukovodećima pozicijama u bavljenju NPL-om (problematični plasmani) i restrukturiranju. Alumnista je Cotrugli Executive MBA programa, a njegove oblasti istraživanja su: islamsko bankarstvo, business turnaround (poslovni preokret) i fintech biznis.

Tema predavanja: Biznis plan – alat za ocjenu investicije.

Gostujuće predavanje “Primjeri uspješnih“ – Jelena Vuletić

Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević iz predmeta Finansijski menadžment, Menadžment kvalitetom usluga i Menadžment u javnom sektoru nastavlja sa predavanjima koja nose naziv “Primjeri uspješnih“. Ovog puta studenti će imati priliku da 04. novembra 2020. g. u 16:00h poslušaju online predavanje Jelene Vuletić, osnivateljice firme Balance to Business, sa dugogodišnjim iskustvom rada edukativnih i koučing trenininga, poslovnog konsaltinga i mentoringa.
Kao Eriksonov licencirani kouč, Timski kouč, Process Communication Model (PCM) kouč i Points of You trener, aktivno promoviše vrijednosti liderstva i timskog rada, posebno u crnogorskom privatnom sektoru. Kroz aktivnosti koje sprovodi firma Balance to Business, Jelena aktivno radi na podizanju svijesti o značaju koučing kulture, kako u Crnoj Gori, tako i šire.
Pored toga, Jelena ima izuzetno bogato bankarsko iskustvo i izgrađenu bankarsku karijeru sa skoro 30 godina iskustva. Kao ekspert za finanijski rizik, poslednjih 13 godina obavlja funkciju Izvršne direktorke Sektora za rizike u Hipotekarnoj Banci.
Njen moto je “Ne treba ići već rasti kroz život”.

Gostujuće predavanje: doc.dr Bojana Ostojić

Obavještavaju se svi zainteresovani studenti da će doc.dr Bojana Ostojić održati gostujuće predavanje na Fakultetu za menadžment u ponedeljak 11.11.2019. g. u 12:00h.

Tema predavanja: Kako doći do kreativne ideje u marketingu.


Gostujuća predavanja “Primjeri uspješnih” – Kolektiv Novi

Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević iz predmeta Finansijski menadžment  i Menadžment kvalitetom usluga nastavlja sa predavanjima koja nose naziv “Primjeri uspješnih“. Ovog puta umjesto gostovanja uspješnih menadžera na našem Fakultetu, studenti će nakon prvog redovnog predavanja imati priliku u srijedu 13.11.2019. u 17h da posjete prvi co-working hub u našem gradu koji se nalazi u starom gradu na početku stepeništa Sima Matavulja. Kolektiv Novi je hub za freelancere, male biznise, profesionalce iz raznih oblasti i slobodne mislioce. Prostor Kolektiva Novi je nastao u kolaboraciji dvojice vodećih škotskih i crnogorskih arhitekata i prijatelja. Vlasnici Kolektiva Novi Andy i Dragana Whyte studentima će prezentovati sve prednosti co-working koncepta i studenti će imati priliku da upoznaju brojne freelancere, dizajnere, advokate, arhitekte i ostale korisnike prostora. Pozivaju se svi zainteresovani studenti da prisustvuju predavanju u 17h.


Gostujuća predavanja “Primjeri uspješnih” – Dejana Ponoš

Pozivaju se svi studenti da prisustvuju drugom u nizu gostujućih predavanja “Primjeri uspješnih” koje će biti organizovano putem video linka. Predavanje je zakazano za utorak 02. april 2019. godine u 12h i naš gost će biti Dejana Ponoš, direktor kompanije Arhimed.

Više informacija možete pogledati ovdje.


Gostujuće predavanje – ERNST & YOUNG

Obavještavaju se studenti da će 2. aprila 2019. godine u 17h, u okviru predavanja iz predmeta Kontrola i  revizija, gostujući predavač biti mr Danijela Dimovski Jović, direktor revizorske kuće ERNST & YOUNG MONTENEGRO D.O.O. koja je dio kompanije  ERNST & YOUNG, jedne od najpriznatijih revizorskih kuća na globalnom nivou.


Gostujuće predavanje – mr Rajko Radulović

Obavještavaju se studenti specijalističkih studija da će se 15.12.2018. godine u 12h u okviru nastave na predmetu Strateški menadžment turističke destinacije, održati gostujuće predavanje mr Rajka Uskokovića, predsjednika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća i direktora kompanije Valgo Montenegro, koja se bavi remedijacijom tla i odvoženjem taloga od pjeskarenja brodova, na temu: Valorizacija suprastrukture turističke destinacije na primjeru Brodogradilišta Bijela.


Gostujuće predavanje – Nikola Milić, Casa del Mare

Obavještavaju se studenti da će u subotu, 17.11.2018. godine u 12h u okviru predavanja iz predmeta Strateški menadžment turističke destinacije, gostujuće predavanje održati gospodin Nikola Milić, vlasnik i direktor hotelske grupacije “Casa del Mare” (koja upravlja sa pet malih i butik hotela na nivou turističkih destinacija Herceg Novi i Kotor), a koji će govoriti o raznim segmentima menadžmenta i poslovanja kada su mali i butik hoteli u pitanju kao i o njihovoj povezanosti sa ostalim stejkholderima na nivou destinacije.


Gostujuća predavanja “Primjeri uspješnih” – Krešimir Dvorski

Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević je iz predmeta Finansijski menadžment uveo gostujuća predavanja uspješnih menadžera putem video linka. Ovakva predavanja koja nose naziv “Primjeri uspješnih“ će biti praksa i u budućnosti – nakon teorijskog dijela predavanja studenti će imati mogućnost da postavljaju pitanja i komuniciraju sa uspješnim menadžerima iz različitih država.

Više informacija možete pogledati ovdje.


Gostujuće predavanje – Beau Toskich

Obavještavaju se svi zainteresovani da će dana 18.04.2018. godine u 16h gospodin Beau Toskich održati gostujuće predavanje na Fakultetu za menadžment na temu “Kompetitivna komunikacija”.

Više informacija možete pogledati u obavještenju.


Gostujuće predavanje – Nikola Milić, Casa del Mare

Obavještavaju se studenti da će u subotu, 09.12.2017. godine u 12h u okviru predavanja iz predmeta Strateški menadžment turističke destinacije, gostujuće predavanje  održati gospodin Nikola Milić, vlasnik i direktor hotelske grupacije “Casa del Mare” (koja upravlja sa pet malih i butik hotela na nivou turističkih destinacija Herceg Novi i Kotor), a koji će govoriti o raznim segmentima menadžmenta i poslovanja kada su mali i butik hoteli u pitanju kao i o njihovoj povezanosti sa ostalim stejkholderima na nivou destinacije.


Gostujuće predavanje – Vladimir Raičević, IPSOS Montenegro

Obavještavaju se studenti da će se u okviru predavanja na predmetu Bankarsko poslovanje dana 27.11.2017.godine u 18h održati gostujuće predavanje gospodina Vladimira Raičevića, direktora agencije Ipsos Montenegro, na temu “Istraživanje tržišta i trendovi u bankarskom sektoru u Crnoj Gori”.

Agencija Ipsos između ostalog bavi se istraživanjem zadovoljstva potrošača u uslužnom sektoru, preciznije i u finansijskom, odnosno bankarskom sektoru.


Gostujuće predavanje – Panos Loukas, Jugopetrol AD

Obavještavamo studente da će se gostujuće predavanje  iz oblasti kontrole i revizije održati 15.03.2016.godine u 13h.

Gost predavač je gospodin Panos Loukas, direktor finansija i administracije u Jugopetrolu AD, a predmetna tema odnosi se na oblast funkcionisanja revizorskih odbora u kompanijama.


Gostujuće predavanje – Prof. dr Mirko Vujošević, Fakultet organizacionih nauka

Obavještavaju se studenti osnovnih i postdiplomskih akademskih studija da će u petak 15.05.2015. godine u 12h gostujuće predavanje održati prof. dr Mirko Vujošević sa Fakulteta organizacionih nauka (Univerzitet u Beogradu) na temu “Poslovna analitika – izazov menadžerima, istraživačima i informatičarima”.


Gostujuće predavanje- Vladimir Raičević, IPSOS Montenegro

Gospodin Vladimir Raičević, direktor agencije Ipsos Montenegro, koja se izmedju ostalog bavi  istraživanjem zadovoljstva potrošača u uslužnom sektoru, preciznije i u finansijskom, odnosno bankarskom sektoru, dana 26.03.2015.godine u 18h u sali br. 1 Fakulteta za menadžment držaće predavanje na temu “Istraživanje zadovoljstva potrošača u finansijskom sektoru u Crnoj Gori”.


Gostujuće predavanje – Žana Zeković, hotel Regent Porto Montenegro

U utorak, 15.04.2014. godine, Na Fakultetu za menadžment, gostujuće predavanje je održala Žana Zeković, Human Resource Manager u hotelu Regent Porto Montenegro. Na ovom predavanju je bilo riječi o hotelu  Regent Porto Montenegro, kako teku pripreme za njegovo otvaranje i koji profil kadrova se traži.

Svi zainteresovani studenti svoje CV – je mogu poslati na e-mail adresu: careers.pm@regenthotels.com.

Više informacija o hotelu na adresi:http://www.regenthotels.com/Porto-Montenegro .


Gostujuće predavanje 

Dana, 22.04.2014. godine Fakultet za menadžment organizovao je gostujuće predavanje internacionalnog vaterpolo sudije u srednjoškolskom centru “Ivan Goran Kovačić” na temu “Proces donošenja odluka u sportu-skupština, upravni odbor i takmičarski proces”.


Gostujuće predavanje – Vladimir Vukasojević, IRF 

Gost predavač: Gospodin Vladimir Vukasojević, Investiciono-razvojni  fond Crne Gore

Termin predavanja: četvrtak , 24.4.2014.godine s početkom u 12h.


Gostujuće predavanje – Žana Zeković i Boris Šemsedinović, hotel Regent Porto Montenegro

Dana 15.04.2014.godine u 16h, gostujući  predavači  će biti Žana Zeković, Human Resource Manager i Boris Šemsedinović, F&B Manager u hotelu Regent Porto Montenegro.

Studentima će biti prezentiran koncept poslovanja ovog poznatog hotelskog lanca, ali i pružena mogućnost  da saznaju kako teku pripreme za otvaranje novog hotela i koji profil kadrova je najtraženiji.

Svi zainteresovani studenti svoje CV – je mogu poslati na e-mail adresu: careers.pm@regenthotels.com.

Više informacija o hotelu na adresi: http://www.regenthotels.com/Porto-Montenegro .


Gostujuće predavanje – Prof. dr Mirko Vujošević, Fakultet organizacionih nauka

Gost predavač: Prof.dr Mirko Vujošević

Tema predavanja: “Poslovna analitika – izazov menadžerima, istraživačima i informatičarima”.

Termin predavanja: subota,  05.04.2014.g. u 10 časova.


Gost predavač: gospodin Vladan Joković,  direktor Uprave carina Crne Gore

Tema predavanja: Carinska politika u Crnoj Gori.

Datum predavanja: srijeda 02.04.2014.godine s početkom u 16h.


Gost predavač: gospodin Andreas Triantopoulos,Koordinacioni direktor finansija i administracije u “Jugopetrolu” AD Kotor.

Tema predavanja: Kontrolni aspekti i delegiranje dužnosti.

Datum predavanja: srijeda 05.03.2014.godine u 17h.


Gost predavač: gospodin  Žarko Burić, predstavnik “Normal Company” iz Podgorice i direktor hotela “Crna Gora”, “Podgorica” i ”Ljubović”

Tema predavanja: Preduzetništvo.

Datum predavanja: 28.02.2014.godine u 15h.


Gost predavač: mr Zlatibor Milić,predsjednik sektora hotela u Crnogorskom turističkom udruženju.

Tema predavanja: “Integrisanje komplementarnog smještaja”.

Termin predavanja: Utorak, 02.04.2013.godine u 17h.


Gost predavač: Predrag Marković (direktor Fonda za zaštitu depozita )

Predavanja na temu “ZAŠTITA DEPOZITA U CRNOJ GORI”.

Termin predavanja: utorak 05.03.2013.godine , početak u 15h.


Gost predavač: Mr Danijela Đurović, predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi

Predavanja: četvrtak 20.12.2012h , s početkom u 12 h.

Tema predavanja: “Javnost i transparentnost organa lokalne uprave u svrhu podsticaja razvoja preduzetništva na hercegnovskoj rivijeri”.


Gost predavač: MIRJANA MRKALJ, direktor Hotela “Splendid”

Predavanje u subotu, 15.12. u 13 h na temu:

“UPRAVLJANJE RECEPTIVNIM FAKTORIMA TURISTICKE DESTINACIJE NA PRIMJERU HOTELA SPLENDID I MONTENEGRO STARS HOTELS GRUPE”

 


Gost predavač: Chris Liebreks, u ime kompanije LPGD DOO Podgorica je sa Vladom Crne Gore potpisao ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu.

Predavanje u srijedu, 05.12. u 13 h na temu:

“GOLF TOURISM IN MONTENEGRO…A-HOLE-IN-ONE FOR THE FUTURE”


Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore – Daliborka Pejović

30. marta 2012. godine na temu “Životna sredina” predavanje je održao direktor Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore, g-djica Daliborka Pejović. 


Posjeta dr Zvezdana Horvata

Dr Zvezdan Horvat je direktor centra ASEE (Adizes Southeast Europe) koji je dio svjetske mreže The Adizes Institute. Kao konsultant “liječio” je organizacije u 15 zemalja.

Na Fakultetu za menadžment održao je predavanja iz oblasti Menadžmenta usluga, dana 28. i 29. aprila 2010. godine.


Posjeta Rektora Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara

18. novembra 2011. godine, studente Fakulteta za menadžment u Herceg Novom pozdravili su predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara, Prof. dr Adil Trgo i Prof. dr Fuad Ćatović, Rektor, koji je održao i predavanje.


Porto Montenegro – “Projekat sadašnjosti i budućnosti”

Na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom, 24. novembra 2011. godine sa početkom u 11h prezentaciju na temu “Porto Montenegro – projekat sadašnjosti i budućnosti” održao je g-din Mr Mladen Miranović – član Upravnog odbora Porto Montenegro.


Centralna banka – “Uloga Centralne banke u očuvanju monetarne stabilnosti”

01. decembra 2011. godine u 17.30h održalo se gostujuće predavanje glavnog ekonomiste Centralne banke, Prof. dr Nikole Fabrisa, ujedno i profesora na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na temu “Uloga Centralne banke u očuvanju monetarne stabilnosti”.


Gostujuće predavanje – “Uzroci kriza i poslovnih neuspjeha pomorskih kompanija

09. decembra 2011. godine u 10h održalo se gostujuće predavanje Kapetana duge plovidbe, Zapovjednika u penziji, g-dina Branka Gulića, na temu “Uzorci kriza i poslovnih neuspjeha pomorskih kompanija” za studente I godine Fakulteta za menadžment.