Dragan Klarić – “Promocija kulturnog nasleđa putem tradicionalnih medija”


Esma Otović – “Digitalne i tradicionalne marketing strategije u umjetnosti i kulturi”


Jelena Đurković – “Kreiranje digitalne marketing strategije u oblasti kulture”


Jovana Grubač – „Digitalna transformacija – kako mijenja nas i brendove“

Pripremno predavanje za učesnike Marketing Challenge takmičenja biće održano u ponedeljak 29. marta 2021. g. s početkom u 10:00h. Predavanje će održati Jovana Grubač, stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga, na temu „Digitalna transformacija – kako mijenja nas i brendove“.

Dejana Ponoš – „Upravljanje digitalnim i društvenim medijima“

Online pripremno predavanje za učesnike Marketing Challenge takmičenja biće održano u petak 05. marta 2021. g. s početkom u 13:00h. Predavanje će održati Dejana Ponoš, direktorka Arhimed agencije za digitalno arhiviranje medijskih objava i istraživanje tržišta, na temu „UPRAVLJANJE DIGITALNIM I DRUŠTVENIM MEDIJIMA“.

Gostujuće predavanje – Marko Gajović

U srijedu 23. decembra 2020. g. u 16h, u okviru online vježbi iz predmeta Finansijski menadžment, gostujuće predavanje će održati direktor Sektora za restrukturiranje u NLB Banci Marko Gajović.

Marko Gajović posjeduje oko 20 godina radnog iskustva u bankarskom sektoru, kao i u korporativnoj bankarskoj  prodaji. Pored navedenog, radio je na rukovodećima pozicijama u bavljenju NPL-om (problematični plasmani) i restrukturiranju. Alumnista je Cotrugli Executive MBA programa, a njegove oblasti istraživanja su: islamsko bankarstvo, business turnaround (poslovni preokret) i fintech biznis.

Tema predavanja: Biznis plan – alat za ocjenu investicije.

Gostujuće predavanje “Primjeri uspješnih“ – Jelena Vuletić

Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević iz predmeta Finansijski menadžment, Menadžment kvalitetom usluga i Menadžment u javnom sektoru nastavlja sa predavanjima koja nose naziv “Primjeri uspješnih“. Ovog puta studenti će imati priliku da 04. novembra 2020. g. u 16:00h poslušaju online predavanje Jelene Vuletić, osnivateljice firme Balance to Business, sa dugogodišnjim iskustvom rada edukativnih i koučing trenininga, poslovnog konsaltinga i mentoringa.
Kao Eriksonov licencirani kouč, Timski kouč, Process Communication Model (PCM) kouč i Points of You trener, aktivno promoviše vrijednosti liderstva i timskog rada, posebno u crnogorskom privatnom sektoru. Kroz aktivnosti koje sprovodi firma Balance to Business, Jelena aktivno radi na podizanju svijesti o značaju koučing kulture, kako u Crnoj Gori, tako i šire.
Pored toga, Jelena ima izuzetno bogato bankarsko iskustvo i izgrađenu bankarsku karijeru sa skoro 30 godina iskustva. Kao ekspert za finanijski rizik, poslednjih 13 godina obavlja funkciju Izvršne direktorke Sektora za rizike u Hipotekarnoj Banci.
Njen moto je “Ne treba ići već rasti kroz život”.

Gostujuće predavanje: doc.dr Bojana Ostojić

Obavještavaju se svi zainteresovani studenti da će doc.dr Bojana Ostojić održati gostujuće predavanje na Fakultetu za menadžment u ponedeljak 11.11.2019. g. u 12:00h.

Tema predavanja: Kako doći do kreativne ideje u marketingu.


Gostujuća predavanja “Primjeri uspješnih” – Kolektiv Novi

Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević iz predmeta Finansijski menadžment  i Menadžment kvalitetom usluga nastavlja sa predavanjima koja nose naziv “Primjeri uspješnih“. Ovog puta umjesto gostovanja uspješnih menadžera na našem Fakultetu, studenti će nakon prvog redovnog predavanja imati priliku u srijedu 13.11.2019. u 17h da posjete prvi co-working hub u našem gradu koji se nalazi u starom gradu na početku stepeništa Sima Matavulja. Kolektiv Novi je hub za freelancere, male biznise, profesionalce iz raznih oblasti i slobodne mislioce. Prostor Kolektiva Novi je nastao u kolaboraciji dvojice vodećih škotskih i crnogorskih arhitekata i prijatelja. Vlasnici Kolektiva Novi Andy i Dragana Whyte studentima će prezentovati sve prednosti co-working koncepta i studenti će imati priliku da upoznaju brojne freelancere, dizajnere, advokate, arhitekte i ostale korisnike prostora. Pozivaju se svi zainteresovani studenti da prisustvuju predavanju u 17h.


Gostujuća predavanja “Primjeri uspješnih” – Dejana Ponoš

Pozivaju se svi studenti da prisustvuju drugom u nizu gostujućih predavanja “Primjeri uspješnih” koje će biti organizovano putem video linka. Predavanje je zakazano za utorak 02. april 2019. godine u 12h i naš gost će biti Dejana Ponoš, direktor kompanije Arhimed.

Više informacija možete pogledati ovdje.


Gostujuće predavanje – ERNST & YOUNG

Obavještavaju se studenti da će 2. aprila 2019. godine u 17h, u okviru predavanja iz predmeta Kontrola i  revizija, gostujući predavač biti mr Danijela Dimovski Jović, direktor revizorske kuće ERNST & YOUNG MONTENEGRO D.O.O. koja je dio kompanije  ERNST & YOUNG, jedne od najpriznatijih revizorskih kuća na globalnom nivou.


Gostujuće predavanje – mr Rajko Radulović

Obavještavaju se studenti specijalističkih studija da će se 15.12.2018. godine u 12h u okviru nastave na predmetu Strateški menadžment turističke destinacije, održati gostujuće predavanje mr Rajka Uskokovića, predsjednika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća i direktora kompanije Valgo Montenegro, koja se bavi remedijacijom tla i odvoženjem taloga od pjeskarenja brodova, na temu: Valorizacija suprastrukture turističke destinacije na primjeru Brodogradilišta Bijela.


Gostujuće predavanje – Nikola Milić, Casa del Mare

Obavještavaju se studenti da će u subotu, 17.11.2018. godine u 12h u okviru predavanja iz predmeta Strateški menadžment turističke destinacije, gostujuće predavanje održati gospodin Nikola Milić, vlasnik i direktor hotelske grupacije “Casa del Mare” (koja upravlja sa pet malih i butik hotela na nivou turističkih destinacija Herceg Novi i Kotor), a koji će govoriti o raznim segmentima menadžmenta i poslovanja kada su mali i butik hoteli u pitanju kao i o njihovoj povezanosti sa ostalim stejkholderima na nivou destinacije.


Gostujuća predavanja “Primjeri uspješnih” – Krešimir Dvorski

Predmetni nastavnik doc.dr Nikša Grgurević je iz predmeta Finansijski menadžment uveo gostujuća predavanja uspješnih menadžera putem video linka. Ovakva predavanja koja nose naziv “Primjeri uspješnih“ će biti praksa i u budućnosti – nakon teorijskog dijela predavanja studenti će imati mogućnost da postavljaju pitanja i komuniciraju sa uspješnim menadžerima iz različitih država.

Više informacija možete pogledati ovdje.


Gostujuće predavanje – Beau Toskich

Obavještavaju se svi zainteresovani da će dana 18.04.2018. godine u 16h gospodin Beau Toskich održati gostujuće predavanje na Fakultetu za menadžment na temu “Kompetitivna komunikacija”.

Više informacija možete pogledati u obavještenju.


Gostujuće predavanje – Nikola Milić, Casa del Mare

Obavještavaju se studenti da će u subotu, 09.12.2017. godine u 12h u okviru predavanja iz predmeta Strateški menadžment turističke destinacije, gostujuće predavanje  održati gospodin Nikola Milić, vlasnik i direktor hotelske grupacije “Casa del Mare” (koja upravlja sa pet malih i butik hotela na nivou turističkih destinacija Herceg Novi i Kotor), a koji će govoriti o raznim segmentima menadžmenta i poslovanja kada su mali i butik hoteli u pitanju kao i o njihovoj povezanosti sa ostalim stejkholderima na nivou destinacije.


Gostujuće predavanje – Vladimir Raičević, IPSOS Montenegro

Obavještavaju se studenti da će se u okviru predavanja na predmetu Bankarsko poslovanje dana 27.11.2017.godine u 18h održati gostujuće predavanje gospodina Vladimira Raičevića, direktora agencije Ipsos Montenegro, na temu “Istraživanje tržišta i trendovi u bankarskom sektoru u Crnoj Gori”.

Agencija Ipsos između ostalog bavi se istraživanjem zadovoljstva potrošača u uslužnom sektoru, preciznije i u finansijskom, odnosno bankarskom sektoru.


Gostujuće predavanje – Panos Loukas, Jugopetrol AD

Obavještavamo studente da će se gostujuće predavanje  iz oblasti kontrole i revizije održati 15.03.2016.godine u 13h.

Gost predavač je gospodin Panos Loukas, direktor finansija i administracije u Jugopetrolu AD, a predmetna tema odnosi se na oblast funkcionisanja revizorskih odbora u kompanijama.


Gostujuće predavanje – Prof. dr Mirko Vujošević, Fakultet organizacionih nauka

Obavještavaju se studenti osnovnih i postdiplomskih akademskih studija da će u petak 15.05.2015. godine u 12h gostujuće predavanje održati prof. dr Mirko Vujošević sa Fakulteta organizacionih nauka (Univerzitet u Beogradu) na temu “Poslovna analitika – izazov menadžerima, istraživačima i informatičarima”.


Gostujuće predavanje- Vladimir Raičević, IPSOS Montenegro

Gospodin Vladimir Raičević, direktor agencije Ipsos Montenegro, koja se izmedju ostalog bavi  istraživanjem zadovoljstva potrošača u uslužnom sektoru, preciznije i u finansijskom, odnosno bankarskom sektoru, dana 26.03.2015.godine u 18h u sali br. 1 Fakulteta za menadžment držaće predavanje na temu “Istraživanje zadovoljstva potrošača u finansijskom sektoru u Crnoj Gori”.

raicevic


Gostujuće predavanje – Žana Zeković, hotel Regent Porto Montenegro

U utorak, 15.04.2014. godine, Na Fakultetu za menadžment, gostujuće predavanje je održala Žana Zeković, Human Resource Manager u hotelu Regent Porto Montenegro. Na ovom predavanju je bilo riječi o hotelu  Regent Porto Montenegro, kako teku pripreme za njegovo otvaranje i koji profil kadrova se traži.

Svi zainteresovani studenti svoje CV – je mogu poslati na e-mail adresu: careers.pm@regenthotels.com.

Više informacija o hotelu na adresi:http://www.regenthotels.com/Porto-Montenegro .

                    


Gostujuće predavanje 

Dana, 22.04.2014. godine Fakultet za menadžment organizovao je gostujuće predavanje internacionalnog vaterpolo sudije u srednjoškolskom centru “Ivan Goran Kovačić” na temu “Proces donošenja odluka u sportu-skupština, upravni odbor i takmičarski proces”.

                


Gostujuće predavanje – Vladimir Vukasojević, IRF 

Gost predavač: Gospodin Vladimir Vukasojević, Investiciono-razvojni  fond Crne Gore

Termin predavanja: četvrtak , 24.4.2014.godine s početkom u 12h.


Gostujuće predavanje – Žana Zeković i Boris Šemsedinović, hotel Regent Porto Montenegro

Dana 15.04.2014.godine u 16h, gostujući  predavači  će biti Žana Zeković, Human Resource Manager i Boris Šemsedinović, F&B Manager u hotelu Regent Porto Montenegro.

Studentima će biti prezentiran koncept poslovanja ovog poznatog hotelskog lanca, ali i pružena mogućnost  da saznaju kako teku pripreme za otvaranje novog hotela i koji profil kadrova je najtraženiji.

Svi zainteresovani studenti svoje CV – je mogu poslati na e-mail adresu: careers.pm@regenthotels.com.

Više informacija o hotelu na adresi: http://www.regenthotels.com/Porto-Montenegro .


Gostujuće predavanje – Prof. dr Mirko Vujošević, Fakultet organizacionih nauka

Gost predavač: Prof.dr Mirko Vujošević

Tema predavanja: “Poslovna analitika – izazov menadžerima, istraživačima i informatičarima”.

Termin predavanja: subota,  05.04.2014.g. u 10 časova.


Gost predavač: gospodin Vladan Joković,  direktor Uprave carina Crne Gore

Tema predavanja: Carinska politika u Crnoj Gori.

Datum predavanja: srijeda 02.04.2014.godine s početkom u 16h.


Gost predavač: gospodin Andreas Triantopoulos,Koordinacioni direktor finansija i administracije u “Jugopetrolu” AD Kotor.

Tema predavanja: Kontrolni aspekti i delegiranje dužnosti.

Datum predavanja: srijeda 05.03.2014.godine u 17h.


Gost predavač: gospodin  Žarko Burić, predstavnik “Normal Company” iz Podgorice i direktor hotela “Crna Gora”, “Podgorica” i ”Ljubović”

Tema predavanja: Preduzetništvo.

Datum predavanja: 28.02.2014.godine u 15h.


Gost predavač: mr Zlatibor Milić,predsjednik sektora hotela u Crnogorskom turističkom udruženju.

Tema predavanja: “Integrisanje komplementarnog smještaja”.

Termin predavanja: Utorak, 02.04.2013.godine u 17h.


Gost predavač: Predrag Marković (direktor Fonda za zaštitu depozita )

Predavanja na temu “ZAŠTITA DEPOZITA U CRNOJ GORI”.

Termin predavanja: utorak 05.03.2013.godine , početak u 15h.


Gost predavač: Mr Danijela Đurović, predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi

Predavanja: četvrtak 20.12.2012h , s početkom u 12 h.

Tema predavanja: “Javnost i transparentnost organa lokalne uprave u svrhu podsticaja razvoja preduzetništva na hercegnovskoj rivijeri”.

Danijela Đurović


Gost predavač: MIRJANA MRKALJ, direktor Hotela “Splendid”

Predavanje u subotu, 15.12. u 13 h na temu:

“UPRAVLJANJE RECEPTIVNIM FAKTORIMA TURISTICKE DESTINACIJE NA PRIMJERU HOTELA SPLENDID I MONTENEGRO STARS HOTELS GRUPE”

Mirjana Mrkalj


Gost predavač: Chris Liebreks, u ime kompanije LPGD DOO Podgorica je sa Vladom Crne Gore potpisao ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu.

Predavanje u srijedu, 05.12. u 13 h na temu:

“GOLF TOURISM IN MONTENEGRO…A-HOLE-IN-ONE FOR THE FUTURE”

Chris Liebreks


Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore – Daliborka Pejović

Daliborka Pejovic

30. marta 2012. godine na temu “Životna sredina” predavanje je održao direktor Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore, g-djica Daliborka Pejović. 


Posjeta dr Zvezdana Horvata

Zvezdan Horvat

Dr Zvezdan Horvat je direktor centra ASEE (Adizes Southeast Europe) koji je dio svjetske mreže The Adizes Institute. Kao konsultant “liječio” je organizacije u 15 zemalja.

Na Fakultetu za menadžment održao je predavanja iz oblasti Menadžmenta usluga, dana 28. i 29. aprila 2010. godine.


Posjeta Rektora Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara

 

18. novembra 2011. godine, studente Fakulteta za menadžment u Herceg Novom pozdravili su predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara, Prof. dr Adil Trgo i Prof. dr Fuad Ćatović, Rektor, koji je održao i predavanje.


Porto Montenegro – “Projekat sadašnjosti i budućnosti”

Na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom, 24. novembra 2011. godine sa početkom u 11h prezentaciju na temu “Porto Montenegro – projekat sadašnjosti i budućnosti” održao je g-din Mr Mladen Miranović – član Upravnog odbora Porto Montenegro.


Centralna banka – “Uloga Centralne banke u očuvanju monetarne stabilnosti”

01. decembra 2011. godine u 17.30h održalo se gostujuće predavanje glavnog ekonomiste Centralne banke, Prof. dr Nikole Fabrisa, ujedno i profesora na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na temu “Uloga Centralne banke u očuvanju monetarne stabilnosti”.


Gostujuće predavanje – “Uzroci kriza i poslovnih neuspjeha pomorskih kompanija

09. decembra 2011. godine u 10h održalo se gostujuće predavanje Kapetana duge plovidbe, Zapovjednika u penziji, g-dina Branka Gulića, na temu “Uzorci kriza i poslovnih neuspjeha pomorskih kompanija” za studente I godine Fakulteta za menadžment.