Specijalizovani kursevi jezika

Specijalizovani kursevi jezika u okviru Centra za strane jezike obuhvataju: opšti poslovni engleski jezik, poslovni engleski jezik u turizmu, kao i pripremni kurs za polaganje međunarodno priznatog ispita TestDaF.


Opšti poslovni engleski jezik

U poslovnom okruženju podrazumjeva se poznavanje i upotreba engleskog jezika. Upravo iz tog razloga sve više ljudi osjeća potrebu da svoje znanje engleskog jezika profesionalno oblikuje u smjeru obogaćivanja jezičkog sadržaja u poslovnim izrazima i terminima neophodnim za komunikaciju u poslovnom svijetu.

Pored proširenja vokabulara i poboljšanja na polju polaznika u različitim situacijama i oblastima poslovnog sveta. Važno je znati kako komunicirati na engleskom jeziku na poslovnim sastancima, seminarima, poslovnim putovanjima, pismenim ili telefonskim putem.

Kurs poslovnog engleskog jezika prilagođen je poslovnim ljudima aktivnim u sferi biznisa, koji su u svom domenu eksperti, pa im je važno da i njihov engleski jezik bude na profesionalnom nivou.

Nastavne materijale polaznici dobijaju u sklopu cijene kursa.

Kursna nastava se izvodi u modernim kabinetima opremljenim audio-video sredstvima potrebnim za uspješno održavanje i izvođenje nastave.

Kako bi se obezbjedio kvalitet nastave, kursevi se organizuju u manjim grupama od 4 do 5 kandidata. Cijena kursa iznosi 300€ (mjesečno 100€).

Kurs se održava dva puta sedmično po 2 školska časa. Vrijeme trajanja kursa je tri i po mjeseca odnosno 52 školska časa.

Po uspešno položenom ispitu, polaznicima se izdaje sertifikat Centra za strane jezike o uspešno savladanom kursu opšteg poslovnog engleskog jezika.


Poslovni engleski jezik u turizmu

Kurs poslovni engleski u turizmu je specijalizovani kurs engleskog jezika namijenjen studentima turizma i turističkim radnicima, bez obzira da li rade u agenciji, restoranu, hotelu ili bilo kojoj drugoj uslužnoj delatnosti u okviru turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva. Kurs pokriva ključne oblasti turizma, kao što su organizovanje putovanja, produkcija i plasman turističkih aranžmana, informacije o smještaju, dokumenta potrebna za rad u turističkim agencijama, izdavanje turističkih vaučera, dokumenta potrebna za izdavanje viza, putno osiguranje, načini plaćanja, recepcijski poslovi, upitnici o utiscima klijenata, uputstvo i komentari o planiranim turama, održivi turizam, poslovi turističkih vodiča i pratilaca.

Nastavne materijale polaznici dobijaju u sklopu cijene kursa.

Kursna nastava se izvodi u modernim kabinetima opremljenim audio-video sredstvima potrebnim za uspješno održavanje i izvođenje nastave.

Kako bi se obezbjedio kvalitet nastave, kursevi se organizuju u manjim grupama od 4 do 5 kandidata. Cijena kursa je 300€ (mjesečno 100€).

Kurs se održava dva puta sedmično po 2 školska časa. Vrijeme trajanja kursa je tri i po mjeseca odnosno 52 školska časa.

Po uspešno položenom ispitu, polaznicima se izdaje sertifikat Centra za strane jezike o uspešno savladanom kursu opšteg poslovnog engleskog jezika.


Priprema za TestDaF

TestDaF (‘Test Deutsch als Fremdsprache’) je ispit iz njemačkog jezika za strance koji uče njemački, a žele da studiraju u Njemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj ili da dobiju renomiranu i priznatu potvrdu o poznavanju njemačkog jezika. 

TestDaF je ispit o poznavanju njemačkog jezika na naprednom nivou. On obuhvata nivoe B2 do C1 i priznaje se kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika za upis na studije. Ocenjuju se četiri oblasti: čitanje, pisanje, govor i razumevanje. Ako ste položili sva četiri dijela ispita, to je sasvim dovoljan dokaz o poznavanju jezika za većinu univerziteta u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Prije početka pripreme za testiranje, polaznici će se testirati na našem Fakultetu kako bi se odredio nivo znanja stranog jezika, na osnovu kojeg se dalje polaznik usmjerava i nadograđuje. Test uključuje provjeru pismenog i usmenog znanja.

Pripremni kursevi se održavaju u manjim grupama od 4 do 6 polaznika. Ukupan fond časova je 30.

Cijena pripreme za TestDaF je 200€, a za studente našeg Fakulteta cijena je 150€.

Prijavu za polaganje TestDaF ispita možete preuzeti ovdje. Informacije o centru za testiranje koji je licenciran za sprovođenje TestDaF ispita možete pogledati na sledećem linku: http://www.testdafbeograd.com/default.php. Na navedenoj adresi možete pogledati i termine polaganja ispita.

Za sve dodatne informacije i prijave za kurseve možete nas kontaktirati putem telefona +382 31 332 900 ili +382 68 551 640, kao i putem e-maila: studentskasluzba@fm-hn.com.

Žiro-račun za uplate: 525-000000000668568 (Komercijalna Banka AD Budva)

Copyright © Fakultet za menadžment Herceg Novi. All rights reserved.