Media centar

//Media centar
Media centar2019-01-16T13:56:44+00:00

“Menadžer” Prvi broj studentskog časopisa Fakulteta za Menadžment – Radio Herceg Novi  15.01.2019.

Studentski parlament Fakulteta za menadžment Herceg Novi priredio je prvi broj studentskog časopisa “Menadžer”. Cilj časopisa je stvaranje platforme na kojoj će studenti i alumnisti fakulteta moći da podijele svoje ideje, iskustva kada je u pitanju studiranje i da se kroz novinarske zadatke upoznaju sa primjerima dobre prakse iz oblasti menadžmenta.

Sve dodatne  informacije možete pogledati ovdje.


“Štampan prvi broj studentskog časopisa ‘Menadžer'” –  Radio Jadran 15.01.2019.

Studentski parlament Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog objavio je prvi broj studentskog časopisa “Menadžer”. U izradi su učestvovali studenti Fakulteta, koji su svojim velikim zalaganjem i radom doprinijeli kreiranju časopisa.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Studenti s poklonima u pohod Dječijem Domu u Bijeloj” – Radio Jadran 21.12.2018.

Predstavnici Studentskog parlamenta Fakulteta za menadžment posjetili su štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, povodom dana Otvorenih vrata i uručili im poklone. Riječ je o donaciji školskog pribora i torbi, budući da je u razgovoru sa upravom Doma to definisano kao najpotrebnije.

– Nadamo se da ćemo na ovakav način makar malo doprinijeti njihovoj radosti, a druženjem uljepšati dan – poručili su iz Studentskog parlamenta.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dr Ivo Županović: Na Fakultetu za menadžment oformljen Centar za turizam” – Radio Herceg Novi 03.12.2018.

Na Fakultetu za menadžment u našem gradu osnovan je Centar za turizam, a osnovni cilj je unaprijeđenje praktičnih znanja onih koji su involvirani u turističku industriju.

Planirani program stručnog usavršavanja namjenjen je osoblju u operativnom, srednjem i top menadžmentu u turističkim kompanijama i organizacijama, kao i nezaposlenima koji imaju ambicije da budu dio operativnog ili procesa strateškog upravljanja u turizmu, kazao je rukovodilac Centra prof dr Ivo Županović.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Difuzni i integrisani hoteli rješenje za negativnu strukturu smještajnih kapaciteta” – Radio Herceg Novi 15.11.2018.

Difuzni hoteli i integrisana turistička ponuda pozitivan je primjer prakse koji je zaživio u nekim od zemalja regiona i putokaz je za buduću turističku ponudu u našem gradu i državi. Turistička organizacija Herceg Novi je na dobrom putu ka približavanju postavljenom cilju, a to je ukrupnjavanje turističke ponude, smatra turizmolog, profesor dr Ivo Županović. Prema njegovim riječima gradska Turistička organizacija uspostavila je i odličnu saradnju sa Fakultetom za menadžment.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Održana Svečana dodjela diploma na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 09.11.2018.

Na Fakultetu za menadžment danas je upriličena svečana dodjela diploma studentima nakon završenih osnovnih, specijalističkih i magistarskih studija. Diplome su uručili dekan doc dr Irena Bilafer i doc.dr Nikša Grgurević.

“Dodjela diploma devetoj generaciji studenata Fakulteta za menadžment” – Radio Jadran 09.11.2018.

U prostorijama Fakulteta za menadžment u Poslovnom centru Gaudi u Meljinama upriličena je danas svečana dodjela diplomaza devetu generaciju studenata za III, IV i V godinu. Diplome su uručene za 33 studenta na osnovnim, 25 na specijalističkim i 2 na magistarskim studijama.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Primjeri uspješnih – nova predavanja na Fakultetu  za menadžment” – Radio Herceg Novi 24.10.2018.

Fakultet za menadžment Herceg Novi će u okviru predavanja, a pod mentorstvom predmetnog nastavnika doc.dr Nikše Grgurevića, organizovati gostujuća predavanja uspješnih menadžera putem video linka. Ovakva predavanja koja nose naziv “Primjeri uspješnih“ će biti praksa i u budućnosti, a nakon teorijskog dijela predavanja studenti će imati mogućnost da postavljaju pitanja i komuniciraju sa uspješnim menadžerima iz različitih država.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Povoljno studiranje na Fakultetu za menadžment za plivače i vaterpoliste Jadrana” – Radio Jadran 26.09.2018.

PVK Jadran Carine i Fakultet za menadžment potpisali su ugovor o saradnji, kojim će mladim vaterpolistima i plivačima biti omogućeno studiranje pod povoljnijim uslovima, prilagođenim treninzima i takmičenjima. Dokument omogućava članovima najvažnije sportske institucije u Herceg Novom, da paralelno sa sportskom karijerom, ili nakon nje, stiču i akademsko obrazovanje. Ugovor su potpisali direkor PVK Jadran Carine, Miloš Mračević i prodekan Fakulteta za menadžment, prof. dr Ivo Županović.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


Intervju našeg profesora dr Iva Županovića za NOVI TV – 28.08.2018.

Prilog možete pogledati od 2:35 min do 8:07 min:


“Od sutra drugi upisni rok na Fakultetu za menadžment Herceg Novi” – Radio Herceg Novi 01.07.2018.

Drugi upisni rok na Fakultetu za menadžment Herceg Novi počinje sutra (2. jul) i trajaće do 12. jula. U ovoj visokoobrazovnoj ustanovi organizovaće i treći upisni rok od 15. do 31. avgusta. Pravo upisa na prvu godinu imaju kandidati koji su završili četvorogodišnju srednju školu. Treću godinu osnovnih akademskih studija mogu upisati kandidati sa ranije završenim višim školama ili sa osvojenih/priznatih 120 ECTS kredita na drugim ustanovama visokog obrazovanja, uz polaganje diferencijalnih ispita iz prve dvije godine studija. Posebne povlastice prilikom upisa imaju nosioci diplome Luča, kojima je prva godina besplatna ako su završili srednju školu uz diplomu Luča A, ili ostvaruju nižu školarinu za 50% ako imaju Luču B.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Mogućnosti studiranja u Herceg Novom na tri fakulteta” – Radio Jadran 26.06.2018.

Hercegnovski brucoši za upis na osnovne studije mogu birati neki od tri fakulteta:Primjenjene fizioterapije, Fakulteta za menadžment, a od ove godine i Fakulteta za pomorstvo, odnosno njegovog odjeljenja u Igalu.

Upis na Fakultet za menadžment iz Meljina počeo je 18. a trajaće do 29. juna. Kapacitet fakulteta je 250 studenata, odnosno po 50 studenata na studijskim smjerovima za osnovne studije turizam i hotelijerstvo, finansije, računovodstvo i bankarstvo, porezi, carine i osiguranje i Poslovna informatika i elektronski biznis. Na postdiplomskim specijalističkim studijama i  na postdiplomskim magistarskim studijama slobodno je po 25 mjesta.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Fakultet za menadžment: ‘Mimosa in the air’ sa najboljom idejom na prvom ‘Marketing challenge’ takmičenju” – Radio Herceg Novi 26.05.2018.

Pobjednici prvog „Marketing challenge“ takmičenja koje organizuje Fakultet za menadžment Herceg Novi je ekipa „Mimosa in the air“. Oni su osvojili lijepu nagradu, 10% nižu školarinu za sledeću godinu i obilazak dvije renomirane kompanije u Crnoj Gori. U takmičenju su učestvovala četiri tima, tri su činili studenti a jedan srednjoškolci i o njihovim idejama odlučivala je komisija u kojoj su bili prof. dr Dragan Klarić, doc. dr Irena Petrušić, Suzana Memarović sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo u Opštini Herceg Novi, Tanja Perović direktorica preduzeća „Škrinjica“ iz Herceg Novog koja se između ostalog bavi konsaltingom za hotelska domaćinstva i Aleksandra Simić predstavnik studenata.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Kursevi za strane jezike i informatiku na Fakultetu za menadžment” – Radio Jadran 24.04.2018.

U okviru Centra za strane jezike i Centra za informatiku Fakulteta za menadžment u Meljinama u toku je prijavljivanje za dva kursa, za studente i bivše studente Fakulteta, ali i za ostale građane. Centar za strane jezike je u stvari obuka polaznika putem kurseva različitih nivoa u zavisnosti od znanja polaznika. U toku je obuka za engleski, njemački i crnogorski i srpski jezik za strance. Centar za informatiku obuhvata obuku u osnovnom i naprednom kursu ECDL, Microsoft Office, programske jezike, fotošop.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Beau Toskich: Klijent ne kupuje već bira! Ili ste drugačiji ili Vas nema!” – Radio Herceg Novi 22.04.2018.

Šta je to kompetitivna komunikacija, koliko je ona presudna u novim principima funkcionisanja tržišta i biznisa uopšte, neka su od pitanja na koja je odgovor dao gospodin Beau Toskich, tokom predavanja na Fakultetu za menadžment u našem gradu, a kojem su mogli prisustvovati ne samo studenti već svi zainteresovani građani.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Marketing Challenge na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 05.04.2018.

„Marketing Challenge“ naziv je takmičenja koje će, za studente osnovnih i postdiplomskih studija, biti organizovano na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom. „Marketing Challenge“ nudi studentima jedinstveno iskustvo da kreiraju marketinšku kampanju za proizvod ili uslugu po sopstvenom izboru. Konkurs je otvoren do 11. aprila.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dan studenata – 4. april obilježen u Herceg Novom” – Radio Herceg Novi 04.04.2018.

Dan studenata – 4. april obilježili su studenti Fakulteta za menadžment Herceg Novi koji su u Sportskom centru u Igalu organizovali takmičenje u stonom tenisu.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Studenti Fakulteta za menadžment volonteri na 5. Novskom duatlonu i Otvorenom prvenstvu Crne Gore” – Radio Jadran 31.03.2018.

Bezbjednosti i uspjehu sprint duatlona važan doprinos dali su pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Opština i Komunalna policija, kao i volonteri, studenti hercegnovskog Fakulteta za menadžment, sa profesorkom Irenom Bilafer, članovi Moto kluba Bajker, Cros fita Adriatic.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dan otvorenih vrata na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom” – Radio Tivat 19.03.2018.         

Na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom održana je manifestacija «Dani otvorenih vrata». Stotinjak posjetitelja imalo je priliku iz prve ruke saznati sve potrebne informacije o programima školovanja koje nudi ova visokoobrazovna ustanova na osnovnim, specijalističkim i magistarskim, te se upoznati sa novom lokacijom na kojoj je sada smješten ovaj fakultet u Meljinama.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dan otvorenih vrata naredne sedmice na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 06.03.2018.

Fakultet za menadžment Herceg Novi, organizuje naredne sedmice Dan otvorenih vrata. Biće to prilika da se šira javnost i budući studenti upoznaju sa novim kapacitetima objekta u kojem se sada nalaze u Meljinama, ali i da saznaju na koje studijske programe mogu računati. Sadašnja lokacija, bivša zgrada upravne zgrade Prvoborca, nudi veće prostorije i bolje uslove za rad studentima i profesorima.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“Studenti Fakulteta za menadžment izvodiće praksu u Opštini Herceg Novi” – Radio Jadran 24.01.2018.

Opština Herceg Novi uspostavila je saradnju sa Fakultetom za menadžment o poslovno tehničkoj saradnji, a ugovor su u ime Opštine odnosno Fakulteta, 10. januara, potpisali predsjednik Stevan Katić i dekanica prof. dr. Sonja Pravilović.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Fakultet za menadžment se seli iz Igala u Meljine” – Radio Jadran 06.12.2017.

Fakultet za menadžment u Igalu, smješten u suterenu hotela Lighthouse, nakon 8 godina, biće izmješten u bivšu zgradu Prvoborca u Meljinama.

Nove prostorije nalaze se na I spratu bivšeg Prvoborca, a u toku je njihovo uređenje, uvođenje telefonskih linija, interneta i slično.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“U toku kurs kineskog, u pripremi obuka ECDL i kurs engleskog jezika” – Radio Herceg Novi 12.10.2017.

Na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom u toku je kurs kineskog jezika, uskoro počinje i obuka rada na računaru po sistemu ECDL, a u pripremi je i kurs engleskog jezika. Prvi put postoji mogućnost učenja kineskog jezika u našem gradu. Interesovanje polaznika je dobro i prva ocjena je da im je pruženo sasvim novo iskustvo.

Sve dodatne informacije detaljnije možete pogledati ovdje


“Fakultet za menadžment Herceg Novi organizuje kurs po sistemu ECDL” – Radio Herceg Novi 05.10.2017.

Fakultet za menadžment u Herceg Novom postao je akreditovani centar za obuku i rad na računaru po sistemu European Computer Driving License (ECDL). Cilj ove visokoškolske ustanove je, kao i do sada, rad na opštoj informatičnosti svojih polaznika kao i građanstva uopšte.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“Savladajte novi sistem ECDL na računaru na Fakultetu za menadžment” – Radio Jadran 04.10.2017.

Fakultet za menadžment u Herceg Novom, od 2.oktobra  postao je akreditovani centar za obuku i rad na računaru po sistemu ECDL (EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENSE) i predano radi na (opštoj) informatičnosti polaznika i građanstva. Primjenom ECDL-a, nastavni program Fakulteta za menadžment Herceg Novi obuhvata softverske programe koji se najčešce koriste u svakodnevnom radu po najnovijoj verziji ECDL Syllabusa 4.0. Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“Fakultet za Menadžment Herceg Novi postao član Univerziteta Adriatik” – Radio Herceg Novi 07.06.2017.

Fakultet za menadžment Herceg Novi postao je članica novoformiranog Univerziteta “Adriatik”. Rješenjem Ministarstva prosvjete Univerzitet, čije je sjedište u Baru, dobio je licencu za rad. Zvanično četvrti crnogorski univerzitet, „Adriatik“ obuhvata primorske visokoškolske institucije – fakultete od Herceg-Novog do Ulcinja.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje