“Saradnja Opštine, PVK Jadran, KK Primorje i Fakulteta za menadžment: Stipendija za osam mladih sportista” – Radio Jadran 24.07.2019.

Osam mladih sportista iz Herceg Novog dobili su stipendije za studijsku godinu 2019/20, zahvaljujući uspostavljenoj saradnji Opštine Herceg Novi, Plivačkog vaterpolo kluba Jadran i Košarkaškog kluba Primorje 1945 sa Fakultetom za menadžment, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Više informacija možete pogledati ovdje.

 


“Drugo izdanje studentskog časopisa ‘Menadžer'” – Radio Jadran 20.07.2019.

Studentski parlament Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog, izdao je drugi broj studentskog časopisa „Menadžer“. Studenti su i ovog puta za čitaoce pripremili mnoštvo interesantnih članaka, iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture i biznisa. Članci su najvećim dijelom produkt studenata, ali i profesora i saradnika Fakulteta koji su se odazvali pozivu i pisali o aktuelnim temama iz oblasti njihovog interesovanja.

Više informacija možete pogledati ovdje.

 


“Završen II Marketing Challenge na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 08.06.2019.

Studenti druge godine Fakulteta za menadžment Ana Dajević, Nikola Sredanović i Srđan Škero i Ivana Mikić, student specijalističkih studija na ovom fakultetu, pobjednici su II Marketing challenge takmičenja koje je danas održano na Fakultetu za menadžment. Oni su kao brend Herceg Novog predstavili Institut “Dr Simo Milošević”, a kao najbolji na takmičenju, osvojili su nagradu – 10% nižu školarinu.

Više informacija možete pogledati ovdje.


“Studentima Fakulteta za menadžment predstavljena Strategija za mlade” – Radio Jadran 01.06.2019.

U saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Zavodom za zapošljavanje CG, na Fakultetu za menadžment organizovana je prezentacija Strategije za mlade 2019-2022. Studentima su strategiju predstavili samostalna savjetnica za omladinsku politiku, Jadranka Orlandić, samostalni savjetnik Vesna Vukašinović iz Zavoda za zapošljavanje i omladinski radnik Aleksandra Marić.

Strategijom za mlade LPAM 2019-2022 Opština Herceg Novi je prvi put dobila formalni dokument koji služi kao vodilja pri utvrđivanju ciljeva mjera i aktivnosti omladinske politike na opštinskom nivou.

Više informacija možete pogledati ovdje.


“Fakultet za menadžment i Univerzitet PIM Banja Luka potpisali Protokol o saradnji” – Radio Herceg Novi 20.05.2019.

Prvi zajednički projekat Fakulteta za menadžment Herceg Novi i Univerziteta PIM Banja Luka biće VII Međunarodna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju – STED 2019. Protokol o poslovno tehničkoj saradnji sa Univerzitetom za poslovni inženjering i menadžment iz Banja Luke potpisali su, 16. maja dekan doc. dr Irena Petrušić i prodekan za nastavu doc. dr Nikša Grgurević, u ime Fakulteta za menadžment Herceg Novi, i prorektor za naučno-istraživački rad doc. dr Dejan Kojić i prorektor za nastavu prof. dr Mladen Ivić ispred Univerziteta PIM.

Više informacija možete pogledati ovdje.


Novski Fakulteti predstavili studijske programe maturantima SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, TV Novi, 13.05.2019.

Prilog možete pogledati od 11:52 min do 23:38 min:


“Brojne mogućnosti za maturante na novskim Fakultetima” – Radio Herceg Novi – 10.05.2019.

Predstavnici tri novske visokoobrazovne ustanove – Fakultet za primjenjenu fizioterapiju, Fakultet za menadžment i Fakultet za pomorstvo, predstavili su danas maturantima program i smjerove koji su im dostupni na ovim ustanovama. Program prezentacije u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ rezultat je saradnje sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Održane su dvije prezentacije, u 12 i u 13 sati, kako bi bili informisani učenici obje smjene, a predstavnici fakulteta  govorili su mladima o načinu rada, upisu, studiranju i organizaciji predavanja.

Više informacija možete pogledati ovdje.


 

“Prof. dr Ivo Županović: Iskoristiti sportski reputacioni kapital za turističko brendiranje Herceg Novog” – Radio Jadran 10.05.2019.

U brendiranju određene turističke destinacije sve više se koristi takozvani sportski reputacioni kapital. Ekspert za upravljanje turističkom destinacijom, sa Fakulteta za menadžment u Herceg Novom, prof.dr Ivo Županović objašnjava za Radio Jadran što se to podrazumijeva pod tim terminom.

Sportski reputacioni kapital predstavlja involviranje dostignuća sportista sa određene destinacije, ali i reputacioni kapital koji destinacija ima u smislu adekvatne organizacije prestižnih sportskih događaja, kao i priprema timova i reprezentacija.

Više o ovom članku možete pogledati ovdje


“Predstavljanje novskih Fakulteta srednjoškolcima 10. maja” – Radio Herceg Novi 07.05.2019

Tri novska fakulteta biće predstavljena srednjoškolcima u petak, 10. maja u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ od 12 do 14 sati, saopštavaju iz Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Tokom programa, koji je organizovan u saradnji obrazovnih ustanova i Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, maturanti će imati priliku da čuju više o studijskim programima Fakulteta primijenjene fizioterapije koji je odsjek Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, odjeljenja Fakulteta za pomorstvo iz Bara i Fakulteta za menadžment iz Meljina.

Više informacija možete pogledati ovdje


“Studenti Fakulteta za menadžment obilježili Dan studenata” – Radio Herceg Novi 04.04.2019

Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana studenata, kao i prethodnih godina Studentski parlament Fakulteta za menadžment Herceg Novi organizovao je sportski dan u Sportskom Centru Igalo.

Dan studenata posvetili su sportskim aktivnostima, a članovi Studentskog parlamenta ističu kako imaju veliku podršku Fakulteta za organizovanje raznih kulturnih, sportskih i edukativnih dešavanja, i da uskoro planiraju i objavljivanje drugog broj studentskog časopisa „Menadžer“.

Više informacija možete pogledati ovdje


“Dan studenata: Budući nosioci razvoja države moraju biti aktivniji” – Radio Jadran 04.04.2019.

Studenti Fakulteta za menadžment u Herceg Novom obilježavaju ovaj datum aktivnostima u Sportskom centru Igalo, kazala je za Radio Jadran rukovoditeljka studentske službe, Sanja Peruničić.

– Kao i prethodnih godina, u organizaciji Studentskog parlamenta mi ćemo danas igrati odbojku. Bili smo raspoloženi za saradnju sa Fakultetom za primijenjenu fizioterapiju, ali oni iz tehničkih razloga danas nisu mogli da nam se pridruže – navodi ona. Peruničić ističe da Fakultet preko Studentskog parlamenta „osluškuje“ zahtjeve studenata i pokušava da im izađe u usret, uz individualan pristup kroz nastavu i rad adminstrativnog osoblja.

Više o tome možete pogledati ovdje


Fakultet za menadžment – učesnik kulturnih i humanitarnih dešavanja – Radio Herceg Novi  05.03.2019.

Članovi Studentskog parlamenta Fakulteta za menadžment Herceg Novi organizovali su “Dan kulturne raznolikosti”. Bila je to prilika da studenti fakulteta predstave kulturu zemalja iz kojih dolaze ili čiji strani jezik izučavaju. Posvećujući pažnju humanitarnim aktivnostima bili su učesnici tradicionalne akcije “Torta za osmjeh” za štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj.

Više o tome možete pogledati ovdje


Gostovanje na TV Nikšić – 02.03.2019.

02. marta 2019. godine dekan doc.dr Irena Petrušić i prodekan za nastavu doc.dr Nikša Grgurević, gostovali su u Jutarnjem programu TV Nikšić pri čemu su imali priliku da predstave studijske programe našeg Fakulteta, kao i mogućnosti upisa na iste.

Više o tome možete pogledati ovdje


Gostovanje na Herceg TV – 14.02.2019.

Dekan Fakulteta za menadžment doc.dr Irena Petrušić i student specijalističkih studija Ivana Mikić, gostovale su 13.02.2019. godine na Herceg Televiziji u jutarnjem programu ‘Dobro jutro Hercegovino’.

Više o tome možete pogledati ovdje

 


Štampan prvi broj studentskog časopisa “Menadžer” – Radio Jadran 15.01.2019.

Studentski parlament Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog objavio je prvi broj studentskog časopisa “Menadžer”. U izradi su učestvovali studenti Fakulteta, koji su svojim velikim zalaganjem i radom doprinijeli kreiranju časopisa.

Više o tome možete pogledati ovdje

 


Studenti s poklonima u pohod Dječijem Domu u Bijeloj – Radio Jadran 21.12.2018.

Predstavnici Studentskog parlamenta Fakulteta za menadžment posjetili su štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, povodom dana Otvorenih vrata i uručili im poklone. Riječ je o donaciji školskog pribora i torbi, budući da je u razgovoru sa upravom Doma to definisano kao najpotrebnije.  – Nadamo se da ćemo na ovakav način makar malo doprinijeti njihovoj radosti, a druženjem uljepšati dan – poručili su iz Studentskog parlamenta.

Više o tome možete pogledati ovdje.


“Dr Ivo Županović: Na Fakultetu za menadžment oformljen Centar za turizam” – Radio Herceg Novi 03.12.2018.

Na Fakultetu za menadžment u našem gradu osnovan je Centar za turizam, a osnovni cilj je unaprijeđenje praktičnih znanja onih koji su involvirani u turističku industriju.

Planirani program stručnog usavršavanja namjenjen je osoblju u operativnom, srednjem i top menadžmentu u turističkim kompanijama i organizacijama, kao i nezaposlenima koji imaju ambicije da budu dio operativnog ili procesa strateškog upravljanja u turizmu, kazao je rukovodilac Centra prof dr Ivo Županović.

Više o tome možete pogledati ovdje


“Održana Svečana dodjela diploma na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 09.11.2018.

Na Fakultetu za menadžment danas je upriličena svečana dodjela diploma studentima nakon završenih osnovnih, specijalističkih i magistarskih studija. Diplome su uručili dekan doc. dr Irena Bilafer i doc. dr Nikša Grgurević.

Više o tome možete pogledati ovdje

 


“Dodjela diploma devetoj generaciji studenata Fakulteta za menadžment” – Radio Jadran 09.11.2018.

U prostorijama Fakulteta za menadžment u Poslovnom centru Gaudi u Meljinama upriličena je danas svečana dodjela diplomaza devetu generaciju studenata za III, IV i V godinu.

Više o tome možete pogledati ovdje

 

 


“Fakultet za menadžment: Počela prijava za opšte i specijalizovane kurseve stranih jezika” – Radio Herceg Novi 12.09.2018.

Centar za strane jezike pri Fakultetu za menadžment Herceg Novi organizuje opšte i specijalizovane kurseve stranih jezika.

Više o tome možete pogledati ovdje

 


“Povoljno studiranje na Fakultetu za menadžment za plivače i vaterpoliste Jadrana” – Radio Jadran 26.09.2018.

PVK Jadran Carine i Fakultet za menadžment potpisali su ugovor o saradnji, kojim će mladim vaterpolistima i plivačima biti omogućeno studiranje pod povoljnijim uslovima.

Više o tome možete pogledati ovdje

 


“Produžen rok za upis na Fakultet za menadžment u Meljinama” – Radio Jadran 12.09.2018.

Iako je rok za treći upis na Fakultetu za menadžment trebalo da bude završen do 1. septembra, zbog velikog interesovanja, produžen je. Zainterosovani mogu i dalje aplicirati, kaže za Radio Jadran dekanica fakulteta, Irena Bilafer.

Više informacija možete pogledati ovdje

 

 


Intervju našeg profesora dr Iva Županovića za NOVI TV – 28.08.2018.

Prilog možete pogledati od 2:35 min do 8:07 min:


“Od sutra drugi upisni rok na Fakultetu za menadžment Herceg Novi” – Radio Herceg Novi 01.07.2018.

Drugi upisni rok na Fakultetu za menadžment Herceg Novi počinje sutra (2. jul) i trajaće do 12. jula. U ovoj visokoobrazovnoj ustanovi organizovaće i treći upisni rok od 15. do 31. avgusta. Pravo upisa na prvu godinu imaju kandidati koji su završili četvorogodišnju srednju školu. Treću godinu osnovnih akademskih studija mogu upisati kandidati sa ranije završenim višim školama ili sa osvojenih/priznatih 120 ECTS kredita na drugim ustanovama visokog obrazovanja, uz polaganje diferencijalnih ispita iz prve dvije godine studija. Posebne povlastice prilikom upisa imaju nosioci diplome Luča, kojima je prva godina besplatna ako su završili srednju školu uz diplomu Liča A, ili ostvaruju nižu školarinu za 50% ako imaju Luču B.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Mogućnosti studiranja u Herceg Novom na tri fakulteta” – Radio Jadran 26.06.2018.

Hercegnovski brucoši za upis na osnovne studije mogu birati neki od tri fakulteta:Primjenjene fizioterapije, Fakulteta za menadžment, a od ove godine i Fakulteta za pomorstvo, odnosno njegovog odjeljenja u Igalu.

Upis na Fakultet za menadžment iz Meljina počeo je 18. a trajaće do 29. juna. Kapacitet fakulteta je 250 studenata, odnosno po 50 studenata na studijskim smjerovima za osnovne studije turizam i hotelijerstvo, finansije, računovodstvo i bankarstvo, porezi, carine i osiguranje i Poslovna informatika i elektronski biznis. Na postdiplomskim specijalističkim studijama i  na postdiplomskim magistarskim studijama slobodno je po 25 mjesta.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Fakultet za menadžment: ‘Mimosa in the air’ sa najboljom idejom na prvom ‘Marketing challenge’ takmičenju” – Radio Herceg Novi 26.05.2018.

Pobjednici prvog „Marketing challenge“ takmičenja koje organizuje Fakultet za menadžment Herceg Novi je ekipa „Mimosa in the air“. Oni su osvojili lijepu nagradu, 10% nižu školarinu za sledeću godinu i obilazak dvije renomirane kompanije u Crnoj Gori. U takmičenju su učestvovala četiri tima, tri su činili studenti a jedan srednjoškolci i o njihovim idejama odlučivala je komisija u kojoj su bili prof. dr Dragan Klarić, doc. dr Irena Petrušić, Suzana Memarović sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo u Opštini Herceg Novi, Tanja Perović direktorica preduzeća „Škrinjica“ iz Herceg Novog koja se između ostalog bavi konsaltingom za hotelska domaćinstva i Aleksandra Simić predstavnik studenata.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Kursevi za strane jezike i informatiku na Fakultetu za menadžment” – Radio Jadran 24.04.2018.

U okviru Centra za strane jezike i Centra za informatiku Fakulteta za menadžment u Meljinama u toku je prijavljivanje za dva kursa, za studente i bivše studente Fakulteta, ali i za ostale građane. Centar za strane jezike je u stvari obuka polaznika putem kurseva različitih nivoa u zavisnosti od znanja polaznika. U toku je obuka za engleski, njemački i crnogorski i srpski jezik za strance. Centar za informatiku obuhvata obuku u osnovnom i naprednom kursu ECDL, Microsoft Office, programske jezike, fotošop.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Beau Toskich: Klijent ne kupuje već bira! Ili ste drugačiji ili Vas nema!” – Radio Herceg Novi 22.04.2018.

Šta je to kompetitivna komunikacija, koliko je ona presudna u novim principima funkcionisanja tržišta i biznisa uopšte, neka su od pitanja na koja je odgovor dao gospodin Beau Toskich, tokom predavanja na Fakultetu za menadžment u našem gradu, a kojem su mogli prisustvovati ne samo studenti već svi zainteresovani građani.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Marketing Challenge na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 05.04.2018.

„Marketing Challenge“ naziv je takmičenja koje će, za studente osnovnih i postdiplomskih studija, biti organizovano na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom. „Marketing Challenge“ nudi studentima jedinstveno iskustvo da kreiraju marketinšku kampanju za proizvod ili uslugu po sopstvenom izboru. Konkurs je otvoren do 11. aprila.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dan studenata – 4. april obilježen u Herceg Novom” – Radio Herceg Novi 04.04.2018.

Dan studenata – 4. april obilježili su studenti Fakulteta za menadžment Herceg Novi koji su u Sportskom centru u Igalu organizovali takmičenje u stonom tenisu.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Studenti Fakulteta za menadžment volonteri na 5. Novskom duatlonu i Otvorenom prvenstvu Crne Gore” – Radio Jadran 31.03.2018.

Bezbjednosti i uspjehu sprint duatlona važan doprinos dali su pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Opština i Komunalna policija, kao i volonteri, studenti hercegnovskog Fakulteta za menadžment, sa profesorkom Irenom Bilafer, članovi Moto kluba Bajker, Cros fita Adriatic.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dan otvorenih vrata na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom” – Radio Tivat 19.03.2018.         

Na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom održana je manifestacija «Dani otvorenih vrata». Stotinjak posjetitelja imalo je priliku iz prve ruke saznati sve potrebne informacije o programima školovanja koje nudi ova visokoobrazovna ustanova na osnovnim, specijalističkim i magistarskim, te se upoznati sa novom lokacijom na kojoj je sada smješten ovaj fakultet u Meljinama.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Dan otvorenih vrata naredne sedmice na Fakultetu za menadžment” – Radio Herceg Novi 06.03.2018.

Fakultet za menadžment Herceg Novi, organizuje naredne sedmice Dan otvorenih vrata. Biće to prilika da se šira javnost i budući studenti upoznaju sa novim kapacitetima objekta u kojem se sada nalaze u Meljinama, ali i da saznaju na koje studijske programe mogu računati. Sadašnja lokacija, bivša zgrada upravne zgrade Prvoborca, nudi veće prostorije i bolje uslove za rad studentima i profesorima.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Studenti Fakulteta za menadžment izvodiće praksu u Opštini Herceg Novi” – Radio Jadran 24.01.2018.

Opština Herceg Novi uspostavila je saradnju sa Fakultetom za menadžment o poslovno tehničkoj saradnji, a ugovor su u ime Opštine odnosno Fakulteta, 10. januara, potpisali predsjednik Stevan Katić i dekanica prof. dr. Sonja Pravilović.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje.


“Fakultet za menadžment se seli iz Igala u Meljine” – Radio Jadran 06.12.2017.

Fakultet za menadžment u Igalu, smješten u suterenu hotela Lighthouse, nakon 8 godina, biće izmješten u bivšu zgradu Prvoborca u Meljinama.

Nove prostorije nalaze se na I spratu bivšeg Prvoborca, a u toku je njihovo uređenje, uvođenje telefonskih linija, interneta i slično.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“U toku kurs kineskog, u pripremi obuka ECDL i kurs engleskog jezika” – Radio Herceg Novi 12.10.2017.

Na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom u toku je kurs kineskog jezika, uskoro počinje i obuka rada na računaru po sistemu ECDL, a u pripremi je i kurs engleskog jezika. Prvi put postoji mogućnost učenja kineskog jezika u našem gradu. Interesovanje polaznika je dobro i prva ocjena je da im je pruženo sasvim novo iskustvo.

Sve dodatne informacije detaljnije možete pogledati ovdje


“Fakultet za menadžment Herceg Novi organizuje kurs po sistemu ECDL” – Radio Herceg Novi 05.10.2017.

Fakultet za menadžment u Herceg Novom postao je akreditovani centar za obuku i rad na računaru po sistemu European Computer Driving License (ECDL). Cilj ove visokoškolske ustanove je, kao i do sada, rad na opštoj informatičnosti svojih polaznika kao i građanstva uopšte.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“Savladajte novi sistem ECDL na računaru na Fakultetu za menadžment” – Radio Jadran 04.10.2017.

Fakultet za menadžment u Herceg Novom, od 2.oktobra  postao je akreditovani centar za obuku i rad na računaru po sistemu ECDL (EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENSE) i predano radi na (opštoj) informatičnosti polaznika i građanstva. Primjenom ECDL-a, nastavni program Fakulteta za menadžment Herceg Novi obuhvata softverske programe koji se najčešce koriste u svakodnevnom radu po najnovijoj verziji ECDL Syllabusa 4.0. Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje


“Fakultet za Menadžment Herceg Novi postao član Univerziteta Adriatik” – Radio Herceg Novi 07.06.2017.

Fakultet za menadžment Herceg Novi postao je članica novoformiranog Univerziteta “Adriatik”. Rješenjem Ministarstva prosvjete Univerzitet, čije je sjedište u Baru, dobio je licencu za rad. Zvanično četvrti crnogorski univerzitet, „Adriatik“ obuhvata primorske visokoškolske institucije – fakultete od Herceg-Novog do Ulcinja.

Sve dodatne informacije možete pogledati ovdje