Deseta međunarodna naučna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju – STED 2021 održana je od 03. do 06. juna u hotelu Leotar, Trebinje. 

U trodnevnom radu Konferencije predstavljeno je 126 naučnih radova iz oblasti: ekologije, energetske efikasnosti, ekonomije, menadžmenta, prava, inženjerstva, tehnologije, psihologije, zdravstvenih nauka i obrazovanja. Konferencija je okupila naučnike iz Srbije, Turske, Slovačke, Rumunije, Jermenije, Češke, Sjeverne Makedonije, SAD, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Na ovogodišnjoj konferenciji u organizaciji Univerziteta PIM, a čiji je koorganizator Fakultet za menadžment Herceg Novi, učestvovalo je više od 300 autora i koautora sa brojnih univerziteta, naučnih institucija, istraživačkih centara iz 11 različitih evropskih zemalja, koji su predstavili svoje radove o najnovijim dostignućima iz različitih oblasti nauke.

Konferencija je otvorena panelom pod nazivom “Pametni gradovi – gradovi budućnosti” na kojoj su prisustvovali predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, prodekan za nastavu Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog doc. dr Nikša Grgurević, profesor Fakulteta za logistiku Univerziteta u Mariboru prof. dr Bojan Rosi i predstavnik Privredne komore Republike Srpske Aleksandar Ljuboja.

Ispred Fakulteta za menadžment Herceg Novi, na STED konferenciji učestvovali su dekan doc. dr Irena Petrušić, prodekan za nastavu doc. dr Nikša Grgurević, prof. dr Dragan Bulatović, Mr Sanja Samardžić, Mr Jelena Poznanović i Spec. Sci Dragana Savić. Nagrada za najbolju prezentaciju, u okviru kategorije zdravstvenih nauka i obrazovanja, dodijeljenja je saradnicama u nastavi Mr Sanji Samardžić i Spec.Sci Dragani Savić za rad na temu “Visoko obrazovanje u Crnoj Gori: Adaptacija sa tradicionalnog na sistem učenja na daljinu”.

Zborniku izvoda radova sa konferencije možete pristupiti ovdje.