U četvrtak i petak, 24. i 25. novembra 2022. godine, u Čakovcu i Svetom Martinu na Muri, Hrvatska, održana je 3. međunarodna naučno-stručna konferencija sa temom razvoja ruralnog turizma – RRT 2022, čiji su organizatori bili: Vimal Akademija – međunarodni centar za razvoj ljudskih potencijala i Turistička zajednica Međimurske županije, dok je Fakultet za menadžment Herceg Novi i ove, kao i prethodne dvije godine, bio jedan od partnera RRT konferencije.

Prvog dana konferencije, predstavljeni su i nagrađeni najbolji studentski radovi s prethodno održane terenske nastave u kojoj je 60 studenata sa osam visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske i Slovenije obišlo četiri turističke destinacije u Međimurju. Pored ovog, u sklopu Studentske RRT konferencije organizovan je i okrugli sto pod nazivom: Razvoj novih i inovativnih modela poučavanjem STEM-a kao faktor održivog razvoja ruralnog područja. Istog dana je upriličeno i potpisivanje sporazuma o saradnji između Turističke organizacije Herceg Novi i Turističke zajednice Međimurske županije , a koji su inicirali Vimal Akademija i Fakultet za menadžment Herceg Novi.
Glavni program RRT 2022 konferencije organizovan je u petak, 25.11.2022. godine u Termama Sveti Martin u vidu panel rasprava i stručnih izlaganja turističkih radnika i neposrednih nosilaca razvojnih aktivnosti ruralnih područja iz više zemalja, kao i predstavljanja naučno-stručnih radova.
Konferenciju su otvorili Matija Posavec – župan Međimurske županije, a uzvanike su pozdravili Rudi Grula – direktor TZ Međimurske županije, Slavko Štefičar – ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije – Ministarstvo turizma i sporta, doc. dr. sc. Irena Petrušić – dekanica Fakulteta za menadžment Herceg Novi, doc. dr. sc. Dejan Kojić – prorektor Univerziteta PIM Banja Luka te doc. dr. sc. Marko Jurakić – Vimal Akademija, Moslavačka Slatina.
Na konferenciji su radove predstavili i naši profesori, i to: doc. dr Irena Petrušić na temu „Ljetnja škola održivog razvoja u funkciji turizma – primjer intenzivne edukacije“ i prof. dr Nikša Grgurević na temu „Važnost i značaj turističke signalizacije za pozicioniranje i brendiranje turističke rute“.