Na Fakultetu za menadžment je od 14. do 20. septembra 2020. g. realiziovana Letnja škola – “Održivi razvoj u turizmu”, uz podršku Ministarstva nauke Crne Gore.

Prilikom zvaničnog otvaranja polaznicima se obratila dekanica doc. dr Irena Petrušić, koja je predstavila sadržajan program i osnovnu ideju, dok je edukativni skup otvorila potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović. Prema njenim riječima, Herceg Novi ima sreću da upravo rukovodstvo i nastavni kadar Fakulteta za menadžment preduzima korake sa ciljem podizanja svijesti o kvalitetnom i održivom razvoju turizma, očuvanju i valorizaciji prirodnih potencijala, marketinškim inovacijama, ali i o mogućnostima i dilemama koje nas u perspektivi očekuju.

Tokom sedmodnevnog programa Ljetnje škole učesnici su imali mogućnost da odslušaju brojna predavanja i učestvuju u radionicama predstavnika akademije, privrede i NVO sektora. Pored navedenog organizovana su dva izleta, to jest obilazak Avanturističkog parka “Vrbanj” i turističkog kompleksa “Luštica Bay”.

Zatvaranje Ljetnje škole održano je 20. septembra u okviru kompleksa “Lazure Marina & Hotel” i tom prilikom su polaznicima dekanica doc.dr Irena Petrušić i prodekan za nastavu doc.dr Nikša Grgurević dodjelili sertifikate za učešće.

Program Ljetnje škole 2020 možete pogledati ovdje.